Afgelopen zaterdag was het weer zover. De laatste zaterdag van de maand betekent vrije inloop bij de AB-fractie. Onder de werktitel “Op de thee bij AB” staat er voor geinteresseerden, verontrusten en vragenden tussen 15:00 en 17:00 een kopje thee klaar in De Oude Veiling in de Markstraat. En zij brachten genoeg vragen mee……

Natuurlijk komen er actuele politieke onderwerpen zoals het Masterplan Voruwentroost over tafel. Bij dit onderwerp kwam uitgebreid de verkeersparagraaf ter sprake. Door de input van lokale kennis (bewoners) kunnen wij als fractie hiermee zeer gericht aan de slag. Daarnaast is de bouw aan de Spoorlaan besproken en het gebrek aan nieuws over het Rooie Dorp.
Inmiddels al weer een jaar geleden werden de bewoners van dit unieke stukje Aalsmeer opgeschrikt door het nieuws dat de woningcorporatie dit wilde slopen en vervangen door tientallen ‘stapeltjes’. Bouwkundig onderzoek zou hebben aangetoond dat het Rooie Dorp niet meer te redden was. Op initiatief van de AB-fractie zijn deze plannen in de koelkast gezet totdat de raad inzicht had in dit bouwkundig onderzoek. Daar wachten we dus al een jaar op. En al die tijd blijven de bewoners in onzekerheid. Het enige wat ze weten is dat er niets gebeurd en de staat van de woningen door gebrek aan fatsoenlijk onderhoud er niet beter op wordt.
Kortom…. Veel problemen en vragen……Graag tot de volgende keer!