Beste Burgemeester,

Iedereen in de gemeente Aalsmeer weet dat u hier waarnemend bent. Ik had dus eigenlijk beste waarnemend Burgemeester moeten schrijven, maar ik vind dat een beetje vreemd staan. Net alsof je er dan niet helemaal bij hoort. Als er iets is wat ik niet vind, dan is het wel dat u, als waarnemer, er een beetje bij bungelt. Niets is minder waar, in de door mij, tot nu toe meegemaakte vergaderingen heeft u zeer duidelijk laten merken dat u zich wel degelijk met de orde van de vergaderingen bemoeid en laat zien waar u toe in staat bent. Niet iedereen weet dat op waarde te schatten, maar dat is dan jammer voor hen die het betreft. Men zal even moeten wennen aan uw manier van vergaderen.

Dat u ook verder integreert in de Aalsmeerse gemeenschap wordt duidelijk wanneer je de wekelijkse courant in de brieven bus krijgt. Er is volgens mij geen enkele editie van het weekblad verschenen waarin uw foto niet op de voorpagina prijkt. De laatste uitgave weer een foto van het bezoek aan de 103 jarige mevrouw Breur, die nog erg kwiek oogt.

Mevrouw Breur ken ik nog van de tijd dat we samen aan de Hornweg woonden, als kind ging je de weg af om een paar stukken oud ijzer of kranten te scoren, die je dan bij Breur ging verkopen. Het meest interessante aan die actie was altijd de blik die je dan even kon werpen in het schuurtje achter het huis. Niet zelden hingen daar 1 of meerdere konijnen te besterven, door buurman Breur eigenhandig gevild. Voor het oude ijzer ving je dan een paar dubbeltjes en kon je bij Weeland, de supermarkt op de hoek, weer een rolletje drop of wat spekjes kopen. Het was nog de tijd dat er aan beide kanten van de Hornweg nog een sloot lag en de weg niet werd doorkruist door het te lage viaduct van een omgelegde N 201 en een overpad voor karren van de veiling. Dit, beste Burgemeester, is slechts een klein stukje geschiedenis, maar wel uit de eerste hand en het belangrijkste, het is de waarheid.

Dat in tegenstelling van een bericht dat ik op de website van uitgeverij de Boektant uit Klaaswaal aantrof. Daar wordt u, door de auteur van het boek, een eerste exemplaar aangeboden van `Aalsmeer/Kudelstaart Veranderingen in de 20e eeuw` geschreven door Louise Prins. In het begeleidende stuk wordt gemeld dat u in een half uurtje 2 eeuwen geschiedenis van Aalsmeer en Kudelstaart wordt geleerd. Hier is echter een dringende waarschuwing op zijn plaats. Ik heb het boekwerk afgelopen zaterdag van een goede kennis cadeau gekregen en heb het zondag met veel interesse doorgenomen. Ik ben geschrokken van de grote hoeveelheid aan foute teksten, verkeerde foto´s en bij de inleiding op pagina 5 genoemde aantallen woningen die in Nieuw Oosteinde zijn gebouwd. Uitgaande van dit getal leven wij in Aalsmeer in een metropool van ongekende grootte. Zoals wij allen weten is dat absoluut niet zo, we zijn en blijven tot nu toe gewoon de gemeente Aalsmeer, we hebben alleen onze ambtenaren verhuisd naar Amstelveen. Maar, terugkomend op de historie van de gemeente Aalsmeer, ik hoop niet dat u alle informatie uit het boek als waarheid aanneemt, daar is de geboden informatie te slecht voor. Ik hoop wel dat u Sinterklaas een briefje zal schrijven waarin u, als Burgemeester van de gemeente, verzoekt om de correctie Piet op pad te sturen naar Klaaswaal met een boek vol aantekeningen. Als dat niet zou lukken is er ook nog een mogelijkheid om Zwarte Piet te vragen om naar het adres van Louise Prins te gaan en haar in een grote jute zak mee te nemen richting Spanje, want dat verdient ze wel.

Als laatste wens ik u verder een prettige tijd in Aalsmeer en maak er wat van.

Met vriendelijke groet,

De AB Piet