Afgelopen zaterdag is de Oude Veiling heropend. Daarmee is een lang gekoeterde wens van AB in vervulling gegaan. Al sinds de oprichting van AB in 1980 wordt de behoefte aan een kleinschalig, laagdrempelig cultureel centrum in het dorp in haar verkiezingsprogramma’s benoemd. Vaak werd hier het pand van De Oude Veiling met name genoemd. De Oude Veiling is hier van wege haar ligging, haar monumentale waarde en haar historie uitermate voor geschikt. AB is dan ook erg blij dat het niet alleen gelukt is het gebouw te behouden maar ook met de functies die het heeft gekregen.

Na jaren van wensen heeft toenmalig AB-raadslid Leo van Erp ongeveer 10 jaar geleden de stoute schoenen aangetrokken en besloten deze AB-droom op een commerciële basis te verwezenlijken. Helaas heeft hij na een aantal jaren deze droom moeten opgeven en kwam het pand ongebruikt te staan. Vanaf het eerste moment dat zo’n gebouw niet meer gebruikt wordt gaat het achteruit. Daarom is AB blij dat het, mede dankzij de AB-wethouders, de gemeente is gelukt het pand voor een schappelijke prijs aan te komen en zo van de markt te halen.

Na de aankoop volgde een periode waarin onderzocht werd op welke wijze welke functies het best in het pand konden worden ondergebracht. En na het ontwikkelen van een concept waarin de bibliotheek, het cultuurpunt, de zalen en het restaurant een invulling in elkaars verlengde kregen volgden vele maanden van overleg en plannen. Door een krediet van de gemeente en een bijdrage uit het fonds van de Stichting Leefomgeving Schiphol werd het mogelijk het gebouw zelf ook aan te pakken. Naast het verhelpen van een aantal constructie problemen, het alsnog uitvoeren van achterstallig onderhoud is het gebouw ook ingrijpend aangepast aan de nieuwe functies die er inmiddels dus gevestigd zijn.

En afgelopen zaterdag dus de feestelijke (her)opening. Wij feliciteren de inwoners van Aalsmeer met deze aanwinst en wensen de gebruikers van deze nieuwe Oude Veiling veel succes in hun nieuwe onderkomen.