Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart jongstleden heeft Aalsmeerse Belangen niet meegedaan. Hierdoor zaten niet alleen voor het eerst sinds 1982 geen AB-ers in de Aalsmeerse raad, maar ontstond hier een ware ‘landsverschuiving’. In de laatste periode was AB niet alleen de tweede grootste partij met 6 zetels maar zij leverde ook twee wethouders voor het college. En dan ineens……

Toch is AB niet weg. In tegenstelling tot wat men veel hoort zeggen is AB niet opgeheven. Zij heeft alleen niet meegedaan met de verkiezingen van 2018. Dit omdat de zorgvuldig voorbereidde kandidatenlijst in de maanden in de aanloop naar de verkiezingen door allerlei persoonlijke omstandigheden van de kandidaten serieus was uitgedund. Zo ver uitgedund dat de leden van AB van mening waren dat zij niet de kwaliteit kon leveren die nodig is om dit mooie werk goed te kunnen doen. Maar AB bestaat dus nog steeds.

Terwijl alle activiteiten op dit moment op een laag pitje staan is het bestuur alweer bezig met de toekomst. Doet AB wel mee met de verkiezingen van 2022? Dat is afhankelijk van de politieke situatie in onze gemeente en de potentiele kandidaten die er op dat moment zijn. Het bestuur van AB is in ieder geval van plan de leden een onderbouwde en verantwoorde keuze voor te leggen wanneer het zover is.