Het is alsof je een stukje in je eigen dagboek schrijft, dat gevoel krijg ik wanneer ik achter de PC ga zitten en hier aan begin. De grote vraag is hoe voorkom je dat het weer een verhaal gaat worden van “en toen..en toen”, want laten we eerlijk zijn, ik ben niet geboren als schrijver en heb in die richting geen enkele opleiding genoten of cursus gevolgd. Niettemin is het de bedoeling dat alle fractieleden, fractie ondersteuners, wethouder en bestuursleden een keer aan de beurt komen om deze weblog te verzorgen. Deze week ben ik dus aan de beurt en ik zal proberen er weer een interessant en leesbaar verhaal van te maken.

Over de maandag kan ik kort zijn, de geplande presidium vergadering is geweest, maar daar kan ik verder niet over uitweiden, want dat mag niet. De overige avonden is er voor mij geen enkele politieke invulling. Ik kan de avonden deze week eens vullen met andere, niet minder interessante, zaken zoals je vriendin, werk, muziek maken en sleutelen aan de oude Jeep.

En nadenken over het wel en wee van de plaatselijke politiek. Is het wel alle tijd en moeite waard om je er mee bezig te houden? Het is een vraagstuk dat telkens weer naar boven komt, zeker in een week dat het relatief rustig is met vergaderingen. Zijn we, als AB, wel goed bezig, laten we voldoende van ons horen, komen we verkiezingsbeloften na en stellen we niet teleur? Vragen die vanzelf weer nieuwe vragen oproepen. De antwoorden zullen we met z’n allen moeten zien te beantwoorden. Ook het functioneren als fractievoorzitter wordt ter discussie gesteld, niet door mijn fractie (is niet bij mij bekend) maar meer door mijzelf. Daar is deze week nou bij uitstek geschikt voor, zelfreflectie en op rij zetten.

Alle vrije uren van deze week kan ik daar aan besteden en dan weet ik aan het einde van de week of ik er mee door kan gaan.

Daar wilde ik het deze week maar bij laten. Ik denk dat ik voldoende stof tot nadenken heb en zal a.s. vrijdag wel laten weten wat de uitslag is.

Dick
Fractievoorzitter

Het is voor mij een grote teleurstelling geworden, dacht ik een keer leuk te zijn en mijn aftreden aan te kondigen, heeft er niemand op mijn weblog gereageerd. De 1 april grap is dus geheel in het water gevallen. Het kan natuurlijk zijn dat niemand de webpagina van AB bezoekt, maar dat lijkt me sterk. Met een ledental zoals AB heeft zal er toch wel eens iemand op de website kijken?

Degene die het bericht alsnog lezen kunnen gerust gaan slapen, ik houd er niet mee op.  Het was een 1 april grap, maar wanneer niemand dit leest heb ik ook geen grap. Jammer, volgende keer beter.

Fijn weekend  met veel zon,

Groet,

Dick
Fractievoorzitter