Maandag 7 februari

Ja, ja, ook de fractie voorzitter is de pineut. Hoezo hoor ik mensen denken, we zijn allemaal een keer de pineut. Het is maar net hoe je iets wilt bekijken. De vraag van Helma is op zich wel aardig, doe je dit voor je medefractieleden en het bestuur of zijn er nog anderen die de website bezoeken en een blik werpen op deze weekblog. Het is dezelfde vraag die ik mijzelf stel op het moment dat ik achter de microfoon kruip bij Radio Aalsmeer. Hoeveel mensen zijn afgestemd op de zender en zit je niet voor eigen parochie te preken.

Ik had eerst het idee om dagelijks een soort verslagje te maken van mijn activiteiten die dag. Dat gaat na de eerste dag al mis, gewoon een gebrek aan tijd om maandagavond nog achter de computer te zitten. Na een drukke werkdag op tijd eten en dan om 19.00 uur de presidium vergadering. Voor diegene die het niet weten, maar de presidium vergadering vindt plaats in het gemeentehuis. Daarbij aanwezig zijn de fractievoorzitters van alle politieke partijen, de Burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad, de voorzitter van het Beraad en medewerkers van de griffie. In deze bijeenkomst wordt de agenda van de eerstkomende Beraad/Raad vergadering vastgesteld, verder worden er verschillende afspraken gemaakt welke gaan over de vergaderwijze en nog meer, maar daar kan ik verder niet over uitweiden.

Na de vergadering heb ik mijn vaste repetitieavond met Dazzle gaat Willem Kikkert piano spelen en zingen en Teun Treur gaat zich verder in de Franse taal bekwamen. Wat Pieter Litjens en Jaap Overbeek verder doen die avond is mij niet bekend, maar ook zij zullen de avond wel goed besteden.

Dinsdag 8 februari

Vanochtend een afspraak voor mijn werk in het gemeentehuis van Amstelveen. Het is wel een beetje raar om daar rond te lopen, met ambtenaren te praten en vervolgens steeds maar te denken dat het misschien met een jaar een totaal andere situatie zal zijn voor vele medewerkers van de gemeente Aalsmeer en Amstelveen. Zal ik dan straks voor een werk in Aalsmeer ook naar het gemeentehuis in Amstelveen moeten?

Verder de dag achter de tekentafel doorgebracht, nog even een rondje Poel gefietst, het lijkt wel lente!

Woensdag 9 februari

Vandaag een afspraak met Gertjan om even wat wetenswaardigheden met elkaar door te nemen en overleg te plegen over de eerstkomende stukken op de agenda. Ook Frits was nog even van de partij. Vervolgens een boterham met Gertjan gegeten en hem voor morgen sterkte gewenst bij de crematie van zijn oma die vorige week is overleden.

Vanavond maar eens besteden aan het doornemen van de agendapunten voor de besloten vergadering van morgenavond.

Donderdag 10 februari

Deze ochtend om 8.00 uur de eerste bijeenkomst, het doornemen van de lijst met opleverpunten op de bouw. Altijd een spannend gebeuren, want de vraag is altijd welke punten de aannemer heeft opgelost en welke punten er nieuw op de lijst terechtkomen. Op zich is het goed gegaan en zijn er weer een paar onvolkomenheden van de lijst geschrapt.

In de namiddag nog een bijeenkomst op een ander werk en dan snel naar huis om wat te eten te maken. De avond wordt gevuld met een besloten informatief overleg (BIO). In dit overleg worden de raadsleden op de hoogte gesteld over diverse lopende en nog niet lopende zaken. Het woord “besloten” betekent dat ik er in deze weekblog dan ook niet over kan schrijven, iets wat ik op zich wel jammer vindt, maar er komt nog gelegenheid genoeg om over de behandelde onderwerpen in de openbaarheid te debatteren.

Vrijdag 11 februari

De dag rustig begonnen, na een zeer slechte nachtrust wat alles te maken heeft met de behandelde onderwerpen van gisterenavond, daar kan ik echter verder niets mee behalve even napraten met Joop. Wat ik dan ook even heb gedaan. Joop is altijd even de klos als vice-fractie voorzitter om het ongenoegen van de fractie voorzitter op te vangen. Hiervoor mijn oprechte dank.

De middag gevuld met diverse bouwafspraken en laat in de middag even wat muziek doorgenomen met Saskia en Wieger, waar ik aanstaande zondag mee op het podium sta.

Zaterdag 12 februari

De dag dat het spektakelstuk van Muziekaalsmeer wordt gepresenteerd in de burgerzaal.

De dag verder gevuld met werkafspraken boodschappen doen, repeteren met Hugo en Cors en niets doen.

Zondag 13 februari

De zondag als gewoonlijk rustig begonnen met een ontbijt en een goede wandeling in het Hornmeerpark met de hond, iets wat ik overigens iedere dag doe.

Vanaf 13.00 uur begint  de muzikale middag, het inladen van de spullen bij de repetitieruimte, het uitladen en opzetten van de installatie in de Oude Veiling, de soundcheck en het afwachten of iedereen op tijd aanwezig is. De aftrap met Elastiek is iets later dan gepland, maar verder wordt het schema strak aangehouden. Het gaat mis bij de saxofoonspelers van de Hint, zij beginnen veel te laat en gaan dus ook te lang door. Gelukkig is er geen al te strakke sluitingstijd zodat ook de laatste set van Dazzle gespeeld kan worden, gelukkig, want gastmuzikant Robbert Tuinhof had juist in het laatste gedeelte een aantal nummers waar hij in kon meespelen. Daarna iets eten in de Oude Veiling en dan nog even de installatie terugbrengen naar de repetitieruimte waarna ik om 22.00 uur weer thuis was. Moe, maar voldaan over deze afgelopen week, er wachtte mij een welverdiende nachtrust.

Dick Kuin
fractievoorzitter