Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat iedere twee weken tussen de fractievergaderingen en het Beraad/Raad voorbij vliegen. Zo denk je, we gaan dat onderwerp over twee weken ‘pas’ behandelen en dan is het alweer zover.

Afgelopen week (14 t/m 20 februari) vond ik het wel weer een zeer interessante politieke week met genoeg bijzondere behandelstukken. Onze fractievoorzitter Dick bleek donderdag ook nog jarig te zijn, we hebben niet gezongen maar hij kreeg wel van het gemeentebestuur een mooie bos bloemen mee, heel attent.

Tijdens het Beraad werd onder andere de effectiviteit van het ‘WMO-beleid en uitvoering’ besproken, het ‘Voorontwerp Spoorlaan’ kreeg het nodige commentaar van onze eigen Dick, de Nota van uitgangspunten van de zogenaamde ‘Groenzone (Sloopzone) Aalsmeer’ werd onder de aandacht gebracht en in de Raad werd ‘in tweede termijn’ de Nota van uitgangspunten Bestemmingsplan woonschepen in Aalsmeer behandeld. Dit laatste onderwerp is één van de Kernpunten van Aalsmeerse Belangen en kan nu gestalte krijgen, mede dankzij onze eigen wethouder GertJan van der Hoeven.

Maar de grootste aandacht ging toch wel uit naar behandelstuk R-4 ‘Samenwerking Aalsmeer Amstelveen’. En begrijpelijk, want iedere samenwerking biedt kansen maar die moeten dan wel eerst inzichtelijk worden gemaakt. Hier wordt ondertussen al hard aan gewerkt door het college en de ambtelijke organisatie. Wij (raadsleden en fractieassistenten) zullen ook nog de nodige uurtjes aan dit onderwerp besteden.

Naast mijn raadswerk moet ik ook volledig zelfstandig mijn eigen bedrijfje draaiende houden. Het werk dat ik verricht in de politiek beschouw ik als een ‘opdracht’, waardoor ik voor mezelf duidelijk prioriteiten kan stellen. Maar soms moet ik moeilijke keuzes maken, zoals donderdag 10 februari jl. Dit was de dag dat de gerenoveerde watertoren werd heropend. Ik wilde hier graag naartoe, omdat ik de watertoren een belangrijk en mooi bouwwerk vind. Maar, een andere ‘opdracht’ moest ik voorrang geven.

Ter ere van de watertoren voeg ik hierbij graag het (ongecensureerde) gedicht toe dat tijdens de heropening door onze dorpsdichter Marcel Harting is voorgedragen.

Gedicht ‘heropening watertoren’ d.d. 10 februari 2011

Aalsmeers cosmopoliet

Reizend op fiets langs Stommeerweg,
Tref ik op zondag een echte kosmopoliet.
Roepend: “Kom eens uit dat dorp van je vandaan!”

“Wereld vol steden, zal eens vertellen wat je ziet:
Eiffeltoren heb ik klimmend bedwongen,
Uitzicht over fel verlicht Parijs.
Een goede pot in de Tower gebridged,
Gehangen in tuinen Babylon, een aards paradijs.

Wat weet jij eigenlijk van onze aarde,
Als je geen Rijksdagje Berlijn hebt bezocht?
Of op een Turkse bazaar naast de Aya Sofia,
Een lekkere baklava hebt gekocht?

Je zult echt geen wereldburger worden als je,
Nooit met Manneken Pis naar Atomium bent geweest.
Na het stapelen van stenen bij Stonehenge,
Mis ik het piramidespel van Cheops nog het meest.”

“Ga mee liften in nieuwe Twin Towers New York,
Klauter mee in torens van Shangri-La.
Neem een lunch met Gaudi in Burj Al Arab,
Tijdens retourvluchtje Dubai-Barcelona.”

Ik beklim liever een eigen monument,
Als een echte Aalsmeer-poliet.
Uitzicht over ons eigen dorpje,
Zal je vertellen wat je ziet:
Uitzicht over een wat baggerige oceaan,
Op z’n minst tot aan Leimuiden.

Na aanblik over onze Westeinder archipel,
Zie ik ze aanvliegen over het Zuiden.
Boeing en Airbus uit grote steden,
Allen landend op nabij gelegen Schiphol.
Weer opstijgend met Aalsmeers product,
Rozen, seringen, sneeuwballen, karren vol.

Ik ben trots aan de voet te mogen staan,
Van het gerestaureerde baken onzer metropool.
Hij is vandaag heropend, ons eigen
Aalsmeerse internationale statussymbool!

Danny
Raadslid