bron: Aalsmeerder Courant

Aalsmeer – Het plan voor realisatie van een tijdelijk Flexhotel voor buitenlandse werknemers aan de Stommeerkade 79 wordt vanavond (woensdag) besproken met direct omwonenden. Bovendien worden de plannen twee weken ter inzage gelegd. Het gaat om een extra inspraakronde voorafgaand aan de officiële procedure.

Wethouder Berry Nijmeijer maakte dat donderdag tijdens de raadsvergadering bekend naar aanleiding van vragen van AB. Fractieassistent Gertjan van der Hoeven vond het moment van bekendmaking ongelukkig, mede gezien de naderende vakantieperiode. Bovendien drong hij erop aan dat de gemeenteraad bij een besluit over het Flexhotel betrokken wordt, omdat het om een ingrijpend plan gaat.

Wethouder Berry Nijmeijer zegde dat laatste direct toe. “Na de eerste inspraakronde gaat het college zich beraden op eventuele volgende stappen. Na de vakantie gaan we met de gemeenteraad in discussie en pas daarna gaat de officiële procedure (artikel 17) van start.”

Het tijdelijke Flexhotel krijgt —als alles doorgaat— circa honderd kamers. De initiatiefnemers zijn afkomstig uit de bloemensector die in het hotel buitenlandse werknemers willen onderbrengen. In het plan dat is ingediend is uitgebreid aandacht besteed aan de beheersbaarheid van deze woonvorm en het beperken van de overlast.

Het college heeft nog geen besluit genomen over het plan en wil eerst de mening van de direct omwonenden peilen. De VVD is tevreden met deze aanpak. PACT riep op tot zorgvuldigheid in deze procedure, mede gezien de naderende vakantieperiode. CDA-fractievoorzitter Ad Verburg noemde het plan “meer dan het onderzoek waard.” Het CDA heeft al eerder om een agrihotel voor werknemers in de bloemensector gevraagd. Vanwege bouwbeperkingen onder vliegroutes van Schiphol zijn de mogelijkheden echter beperkt.