Zelfs een niet aandachtig lezer kon er niet omheen. In Het Parool stonden onlangs een aantal opmerkelijke berichten; wat te denken van ‘Molukse wijk wil Moluks blijven’. Of ‘De politie in Ferguson heeft nog een lange weg te gaan’ en wat te denken van het feit dat de Turkse clubs alleen voor Turken schijnen zijn. Schrijnend ook het bericht dat de PVV weer eens van zich laat horen door middel van alweer een discriminerend geblaat over de Islam en als klap op de vuurpijl het bericht dat een Israëli grote kans maakt om de Arabische uitgave van Idols te winnen en welk een tumult dat veroorzaakt bij zowel de Israëli’s als de Palestijnen.
Dit lezende en overdenkende kun je maar tot één conclusie komen; we hebben nog een lange weg te gaan. Want wat willen de Molukkers nog bereiken met deze actie? Een aparte status misschien, terwijl wij toch alweer zo’n 65 jaar bezig zijn om ook de Molukkers een thuisgevoel te geven. Of moeten alle agenten in Ferguson maar ontslag nemen en worden vervangen door louter Afro Amerikanen, zal de onrust daarmee ophouden? Moeten we misschien tegen gewicht bieden aan de Turkse clubs en de Nederlandse cafe’s alleen maar weer aan Nederlanders toegang verschaffen? En wordt het niet eens tijd dat het al zo’n 65 jaar durende probleem in het midden oosten voor eens en altijd wordt opgelost?
Allemaal vragen die een beetje normaal denkend mens zonder problemen kan beantwoorden. Discriminatie hoort niet thuis in Aalsmeer, niet in Nederland en ook niet in de wereld. Met de naderende kerstviering zouden we daar eens over moeten nadenken. Een ander opmerkelijk bericht in het zelfde dagblad was dat er nog nooit zoveel ouderen werkloos zijn. In hetzelfde bericht wordt er echter wel kond gedaan van het feit dat er steeds meer bedrijven oudere en dus ervaren werknemers aantrekken. Kijk, dan gloort er toch weer een klein vaal zonnetje aan de horizon en is voor mij de hoop nog niet verloren.

Fijne kerstdagen,

Dick Kuin