Fractievoorzitter Dick Kuin vertrekt op 28 april met een team van in totaal 7 Aalsmeerse helden op de fiets naar Santiago de Compostela. Een tocht van ruim 2400 kilometer. De mannen van Aalsmeer Fietst willen rond 17 mei aankomen en laten hun tocht sponsoren. Alle opbrengsten komen ten goede  aan de Stichting A.L.S. die geld inzamelt om onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS te financieren.

Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) is een neuromusculaire aandoening, een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. In vijf tot tien procent van de gevallen is sprake van een erfelijke vorm van ALS. ALS is progressief van aard, dat betekent dat iemand met deze ziekte steeds verder achteruitgaat. De ziekte veroorzaakt meestal geen pijn en tast het verstand niet aan. Ook blijven de zintuigen (gevoel, smaak, gezicht, reuk en gehoor) doorgaans intact, evenals de werking van darmen en blaas. Geleidelijk aan worden steeds meer spieren aangedaan en is het uitvallen van de ademhalingsspieren vaak de oorzaak van het overlijden van de patiënt.

Wil je Dick en zijn teamgenoten sponsoren, ga dan naar: http://alsvrienden.nl/acties/AalsmeerFietst/Trap-met-AalsmeerFietst-ALS-de-wereld-uit/actie.aspx
Wij wensen het team van Aalsmeer Fietst een behouden reis.