In de Nieuwjaarsnacht is de tribune van RKAVvs afgebrand. Zeer waarschijnlijk is dit een gevolg van opzettelijke brandstichting. De herbouw van de tribune is inmiddels gelukkig al weer in volle gang. Maar onder de afgebrande tribune lagen de attributen, spelonderdelen en tenten voor het jaarlijkse terugkerende evenement van “Het Weekaatje”. Al deze spullen zijn bij de brand verwoest en zijn voorzover nu bekend niet verzekerd. Een enorme schadepost, dus.

In 2012 wordt het Weekaatje al voor de 35ste keer georganiseerd. Dit sportieve driedaagse pinksterkamp voor kinderen is een evenement dat niet meer is weg te denken uit de Aalsmeerse samenleving. In de afgelopen weken zijn dan ook al diverse acties opgestart om geld in te zamelen voor de vervanging van de verbrande boedel.

De fractie van Aalsmeerse Belangen heeft het initiatief genomen om samen met de fractie van het CDA een motie in te dienen om de organisatoren van Het Weekaatje financieel een duwtje in de rug te geven. Op donderdag 16 februari 2012 werd deze motie in stemming gebracht en met steun van AB, CDA en PACT Aalsmeer aangenomen. De VVD-fractie stemde helaas tegen de motie.
De gemeente Aalsmeer zal een eenmalige uitkering van 5000 euro overmaken. AB hoopt dat met deze bescheiden hulp van de gemeente het evenement ook in 2012 – ondanks alle tegenslag – gewoon kan doorgaan. U kunt ook zelf een donatie wilt geven voor Het Weekaatje.

Fractie Aalsmeerse Belangen