Afgelopen zaterdag was door Aalsmeerse Belangen De Oude Veiling omgevormd tot een cultureel inlooppunt. ’s Middags was er een open-podium waar jong en oud kon laten zien en horen wat hen bezighoudt. In de rookruimte was speciaal voor de gelegenheid een bomenmuseum ingericht en de avond werd gevuld door twee bands die aan gasten de gelegenheid boden mee te doen. De hele dag werd druk bezocht en de reacties waren zeer positief. “Waarom organiseren jullie dit niet elk jaar?” was de enig gehoorde kritiek.

Deeljepassie8

Het middagprogramma bestond uit de mogelijkheid om te laten zien en horen waar je mee bezig bent. Een keur van jonge (soms zeer jonge) kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om hun zorgvuldig ingestudeerde stukken muziek met het publiek te delen. Viool of dwarsfluit, gitaar of drums, er was ruimte voor iedereen. Eén van de verrassingen in het middagprogramma was Pim(13). Pim speelt Saxofoon op een niveau (zowel technisch als muziekkeuze) die diepe indruk maakte. Ook het “lied van de zwevende kiezer” (Klaske en Klaas Jan) werd enorm gewaardeerd. De hele middag was gelardeerd met poëzie van de dorpsdichter Marcel Harting die constant bezig was jonge en oudere dichters verder op weg te helpen. Joseph Custers is het gelukt om in een korte workshopsetting zowel de kinderen als de volwassenen aan het zingen te krijgen.

Deeljepassie9

Het bomenmuseum in de rookruimte werd door Helma Persoon zelf geopend door het zingen van haar vertaling van Joni Mitchel’s “Big Yellow Taxi”. Met het refrein – Het paradijs bestraat, een parkeerplaats van gemaakt – lokte zij de aanwezige naar binnen. Daar konden zij in verschillende presentaties kennis nemen van het nut van bomen, kijken naar een fotorapportages van Monique Persoon met prachtige bomen die (nog) in onze gemeente staan, een diapresentatie uit het archief van Oud Aalsmeer met verdwenen monumentale bomen volgen, enzovoorts.

Het avondprogramma startte om 20:30 met een set door de band Elastiek. Ondanks dat deze band van gerenommeerde ‘oude rotten’ zich de blaren op de vingers speelden werd hier de show gestolen door de negen jaar oude Rutger Abbing die de vioolsolo in het nummer “Dust In The Wind” voor zijn rekening nam. Het tweede deel van de goed bezochte avond werd gevuld door de band Dazzle. Tijdens hun optreden mochten de gasten Leo Terlouw, Lenie Zuyderhout  en Jop Kluis enige nummers meedoen.
Over de gehele dag zijn er een aantal honderden bezoekers geweest die hun waardering voor dit initiatief niet onder stoelen of banken staken.

Jop Kluis zingt met Dazzle de Blues