In het voorjaar van 2014 worden in Nederland weer verkiezingen gehouden voor de gemeenteraden. Door de grenzenloze drang van de huidige regering om allerlei taken die vroeger bij de rijksoverheid lagen nu voor minder geld bij de gemeenten neer te leggen zijn dit wellicht de belangrijkste gemeenteraadsverkiezingen ooit!

Bij de verkiezingen van 2010 kreeg Aalsmeerse Belangen ruime steun van de kiezers en kwam zij met zes raadzetels (twee zetels winst) in de nieuwe gemeenteraad terecht. Het verkiezingsprogramma “Het is tijd voor échte veranderingen”, had duidelijk een gevoelige snaar geraakt.

De afgelopen jaren heeft Aalsmeerse Belangen met één wethouder deelgenomen aan het college. En met resultaat: De bestemmingsplannen zijn nooit zo actueel geweest, eindelijk is er een handhaafbaar arkenbeleid, de knip in de N196 (oude N201) gaat niet door, enzovoorts.

Aalsmeerse Belangen gaat de verkiezingen van 2014 in met de heldere ambitie om de ingeslagen weg door te zetten: Een duidelijk programma, een scherpe fractie bestaande uit specialisten en deelname aan het nieuw samen te stellen college!

Op de Algemene Ledenvergadering van 17 december 2013 hebben de leden het programma 2014 – 2018 en de kandidatenlijst vastgesteld. Al eerder, op de Algemene Ledenvergadering van 20 november was Gertjan van der Hoeven voor de tweede keer als lijsttrekker gekozen.

  1. Programma 2014 – 2018: Autonoom & Betrokken
  2. Kandidatenlijst

Door het reageren op stellingen in het Witte Weekblad zijn een aantal standpunten uit het programma verder gedetailleerd. Deze stellingen – en onze reactie – kunt u teruglezen op: Stellingen