In vorige jaren was het, bijna, een gewoonte geworden dat de fractie voorzitters van de politieke partijen, via een stukje in de plaatselijke courant, namens de gehele fractie een Kerst-  en Nieuwjaarswens konden uitbrengen.  De diepere achtergrond van het ontbreken van deze verandering in het beleid  is mij ontgaan. Vandaar dat ik nu, als fractie voorzitter van de fractie Aalsmeerse Belangen, deze wens aan de site van AB toe vertrouw. De Kerstwens is inmiddels al achterhaald, daar hoeven we het niet meer over te hebben, tenzij we, al evaluerend, vaststellen dat het wederom geen witte Kerst is geworden.  Sneu voor alle mensen die de slee al uit de berging hadden getoverd en de winterbanden al geruime tijd onder de auto hebben laten monteren. Maar wanhoop niet, want volgens de Enkhuizer Almanak komt de winter in de periode dat de meeste politieke partijen van deur tot deur gaan om stemmen te winnen voor de aankomende verkiezingen. Ik kijk nu al uit naar de van kou verkleumde handen die een teer plantje aan het winkelende publiek uitdelen. De natuur heeft met de politiek geen enkele mededogen, dat is wel duidelijk.

Over de verkiezingen gesproken, het is ook duidelijk geworden dat er binnen het Aalsmeerse spectrum een 5e partij zich heeft ingeschreven om mee te doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vanuit deze plaats wil ik de nieuwe partij alle sterkte wensen met het zoeken naar een lijsttrekker, want die hadden ze nog niet gevonden., maar tegelijkertijd kan ik ze ook wel weer geruststellen, want wanneer er geen lijsttrekker wordt gevonden kun je de inschrijving altijd nog terug trekken. Niets aan de hand dus. Ik heb ook uit het interne circuit vernomen dat er misschien nog wel een nieuwe lijst wordt ingeschreven of dit wordt doorgezet was even afhankelijk van de besluitvorming in de gemeenteraad over de woonarkennotitie. Voor betrokkene is het besluit niet positief uitgevallen, ik ga er dan ook vanuit dat we er nog een inschrijving bij krijgen. Dan wordt het toch leuk tijdens de verkiezingsdebatten met een paar nieuwe inzichten vanuit andere gezichtspunten.

Maar goed, ik was bezig met een Nieuwjaarswens en laat me wel weer gemakkelijk afleiden. Vanmorgen bij het dagelijkse rondje met de hond, die overigens gisterenavond stijf van de stress, al rillend in haar mand wenste te blijven, moest ik door grote bergen vuurwerk afval laverend mijn rondje doen. Ik hoop dat alle mensen die gisterenavond vuurwerk hebben afgestoken ook alles weer zullen opruimen vandaag, ook hier leert de ervaring dat dit niet gebeurt en dat de komende drie maanden het straatbeeld ernstig wordt vervuild door alle zooi van het vuurwerk. Waarschijnlijk zal het zo tegen de verkiezingen wel weer door de omgeving zijn opgenomen. Alleen dit al zou er voor pleiten om, in navolging van andere gemeenten, het vuurwerk gemeentelijk te gaan regelen. Gewoon een extra bedrag heffen in de gemeentelijke heffingen en de organisatoren van het vuurwerk bij de Watertoren vragen om dit op 31 december te organiseren, in  plaats van midden in de zomer. Om het beeld compleet te maken zou de Stichting die de Watertoren beheert misschien ook het Fort Kudelstaart kunnen gaan beheren en daar dan het vuurwerk afsteken, krijgt het fort een beetje de gloed van de oude luister terug. Want die uitstraling zou het fort natuurlijk ook nog wel kunnen gebruiken, buiten de andere recreatieve functies om natuurlijk. Want een vuurspuwend en rokend fort, wie wil dat nu niet?

O ja, zou ik het toch nog bijna vergeten; maar ik wens alle, bij de politiek betrokkenen en de ambtelijke bijstand verlenende medewerkers in Aalsmeer en Amstelveen, alle goeds in het nieuwe jaar toe en dat we er maar weer een mooi jaar van mogen maken.

Dick Kuin
Fractie voorzitter
Aalsmeerse Belangen