zetels6Tijdens een bloedstollende bijeenkomst op het gemeentehuis is door burgemeester Jobke Vonk de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De zittende coalitie heeft haar huidige zetels behouden (CDA 6, AB 6, Pact 4). De VVD heeft één van de twee nieuwe zetels naar zich toe weten te trekken (VVD 6) en de laatste nieuwe zetel is naar de nieuwkomer HAC gegaan.

AB (Aalsmeerse Belangen) is opgericht in 1981 en heeft direct bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1982 twee zetels behaald. Bij de verkiezingen van 1994 steeg zij naar vier zetels en in 2010 naar zes. Dit aantal heeft onze lokale partij dus vast weten te houden. In de periode 2010 – 2014 is Gertjan van der Hoeven namens AB wethouder geweest en bij de campagne voor 2014 was hij voor de tweede maal lijsttrekker.

kandidaten 2014De campagnecommissie wil iedereen die zich – op welke wijze dan ook – heeft ingezet om dit mooie resultaat te behalen hartelijk dank zeggen voor zijn of haar inzet. Bedankt voor het flyeren, het organiseren van “Deel je Passie”, het maken van filmpjes in de reeks “Waarom…..”,  het posten bij winkelcentra, het schrijven van het programma, het debatteren op de radio, het……….. Kortom iedereen bedankt!

Maar onze grootste dank gaat toch uit naar de Aalsmeerders die – door middel van het uitbrengen van hun stem – AB hun vertrouwen hebben geschonken. Met deze zes (6!) zetels kan AB haar werk in de gemeenteraad voortzetten en verder bouwen aan een gemeente waar het tot in lengte van jaren voor iedereen goed toeven blijft!

Nogmaals: Iedereen hartelijk bedankt!